Skip to content

Technisch Trainer

Alkmaar, Noord-Holland, Nederland€ 3.172,48 - € 4.844Aftersales/Service

Functieomschrijving

Als Technisch Trainer ben je verantwoordelijk voor het creëren, plannen en organiseren, van trainingen voor alle RAVO-machines. In deze dynamische baan krijg je te maken met allerlei verschillende technieken die worden toegepast, zoals elektronica, hydrauliek, dieselaandrijvingen tot en met de nieuwste EV-technieken voor de elektrisch aangedreven lijn.

Je bent daarnaast bezig met het:

 • Promoten van de opleiding bij dealers die in nauwe samenwerking met de verkoopteams staan;
 • Ondersteunen van andere trainingen binnen de verschillende vestigingen van onze zusterbedrijven;
 • Coördineren en handhaven van een veilige werkomgeving tijdens de trainingsworkshops;
 • Verkrijgen van input uit de teams verkoop, engineering en marketing met als doel de trainingen te optimaliseren


Sinds 2009 is RAVO onderdeel van de Fayat Group, een Frans familiebedrijf met een netwerk van meer dan 130 autonome organisaties. RAVO vormt hierin een aparte business unit met haar zusterbedrijven, Dulevo, Mathieu en Scarab; FES Environmental solutions. De RAVO Academy is gevestigd in Heerhugowaard en daar breng je zo'n 80% van jouw tijd door om kleine groepen te ontvangen en of webinars te geven vanuit de eigen studio waarbij de voertaal Engels is. Ook verzorg je training bij dealers in het buitenland. Dat zijn meestal korte trips van enkele dagen (circa 20% van de tijd).


Je maakt deel uit van het sales en aftersales team en draagt bij aan de groei op de binnenlandse en internationale markten. Naast de uitbreiding van het huidige RAVO-team, werk je ook samen met de Technical Trainers van de andere locaties gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Je rapporteert aan de Manager van de RAVO Academy.


Wij bieden jou een professionele omgeving waarin jij jezelf kan zijn. Samen met je collega's werk je in een goede sfeer. Je kunt RAVO omschrijven als een informeel, familie georiënteerd en betrokken organisatie. RAVO bied je een jaarcontact met de intentie om voor de langer termijn te gaan samenwerken. Ze hebben uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een passend salaris;
 • 27 vakantiedagen;
 • 13 ATV dagen (deze zijn ingeroosterd in het werkrooster);
 • flexibele werktijden;
 • reiskostenregeling;
 • pensioenregeling ondergebracht bij Aegon;
 • telefoon;
 • laptop;
 • individuele opleidingsmogelijkheden.

Vereisten

Jij bent een zeer zelfstandige en daadkrachtige trainer die gewend is verantwoordelijkheid te dragen over het gehele opleidingsproces. Het overbrengen van jouw kennis en kunde met betrekking tot hydrauliek, elektronica en EV-techniek zorgen ervoor dat dealers de beste onderhoudstechnieken leren om storingen snel en effectief op te lossen.

Als je ervaring hebt met het schrijven van documentatie en proceduremateriaal voor verschillende doelgroepen is dat een enorme plus. Idealiter heb je eerder in een multifunctionele functie gewerkt met zowel commerciële als technische opdrachten als bijvoorbeeld (internationaal) Servicetechnicus of als Trainer.


Je beschikt over uitstekende communicatieve- en schrijfvaardigheden in het Nederlands en Engels (Frans is een voordeel). Wij herkennen in jou een zelfstarter en gemotiveerde professional met een "can do" mentaliteit. Je bent gepassioneerd om de kennis over de producten te delen met de dealers en je op je gemak te voelen bij presentaties voor een groep mensen. Daarnaast is het voor jou geen probleem om regelmatig te reizen en tot 30% van jouw tijd op (of onder)weg door te brengen.


Voor een optimale invulling van deze functie heb je naast je persoonlijkheid ook de juiste bagage nodig. Wij vragen:

 • Een afgeronde technische hbo-/wo-opleiding;
 • fulltime beschikbaar.

Geïnteresseerd
Wij begrijpen heel goed dat we je enthousiast hebben gemaakt! Solliciteren kan direct via onderstaande "Solliciteren" button. Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Ronne Wierdsma via 06 - 57 28 21 51.


Note: De RAVO referral regeling is van toepassing op deze vacature

of